Filters

Price

€ 0,00 - € 960,00
Filters

Prijs

€ 0,00 - € 700,00

Merk

Show/hide more options

Materiaal

Aantal kippen maximaal

aantal nesten

Omheining

Dimensie

Kippenren

Kippenren

Het is van essentieel belang om een goed kippenhok voor uw kippen te kiezen. Uw kippen moeten kunnen beschikken over alle benodigdheden om in hun leefruimte te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Daarom heeft Ducatillon Belgium voor u kippenhokken en accessoires geselecteerd die onmisbaar zijn voor uw dieren.

Categorie: Kippenren

Er zijn 56 producten.

56 Artikelen in deze categorie

Het is van essentieel belang om een goed kippenhok voor uw kippen te kiezen. Uw kippen moeten kunnen beschikken over alle benodigdheden om in hun leefruimte te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Daarom heeft Ducatillon Belgium voor u kippenhokken en accessoires geselecteerd die onmisbaar zijn voor uw dieren.

Lees meer

Het kiezen van uw kippenhok

  

In de eerste plaats is het belangrijk dat u uw kippenhok kiest op basis van het aantal kippen dat het zal huisvesten. Het aantal kippen dat u besluit te houden, bepaalt namelijk de grootte van het hok dat u kiest. Kippen vragen niet veel tijd, maar het is onontbeerlijk om het kippenhok schoon te maken, kies hiervoor het aantal kippen naar gelang uw kennis. Als u nauwelijks begint, is het raadzaam met twee of drie hennen te beginnen. Anderzijds is het niet raadzaam slechts één hen te hebben. Kippen zijn namelijk sociale dieren die in groepen leven, en daarom is het essentieel om minstens twee kippen in uw kippenhok te hebben.

 

De grootte van het kippenhok dat u kiest, hangt niet alleen af van het aantal kippen dat u besluit te houden, maar ook van het ras van de kippen dat u wilt houden. Het is raadzaam om voor elk krielras ten minste 1m² ruimte in het hok te hebben. Zware rassen daarentegen hebben ten minste 2m² nodig. Dit wordt aanbevolen voor een kippenhok met toegang tot buiten. Voor pluimveestallen zonder buitentoegang wordt een ruimte van 2 tot 4m² aanbevolen. Deze aanbevelingen zijn minimaal, hoe meer ruimte de kippen hebben, des te beter zullen ze gedijen.

 

Waar plaats je het kippenhok

 

Het is raadzaam om uw kippenhok uit praktische overwegingen dicht bij het huis te plaatsen. Wij raden u inderdaad aan uw kippenhok ten minste eenmaal per dag te bezoeken, om uw kippen te voederen, maar ook om de uitwerpselen te verwijderen en de eieren te rapen. Bovendien raden wij u aan toegang tot elektriciteit te hebben, zodat u accessoires, zoals een elektrische broedmachine, in uw kippenhok kunt integreren. Bovendien is het het beste om uw kippen toegang tot buiten te geven. Ten slotte is het belangrijk rekening te houden met de lichtsterkte en de oriëntatie van uw kippenhok. Wij raden u aan hem op het zuiden te oriënteren en hem te beschermen tegen noordenwind. Dan raden wij u aan om voor een schaduwrijke schuilplaats te zorgen, zodat uw kippen zich kunnen beschermen in geval van hitte.

  

Het kippenhok beveiligen

 

Kippen kunnen ten prooi vallen aan vele roofdieren. Daarom is het belangrijk hen hiertegen te beschermen. Om dit te doen, raden wij u aan voldoende apparatuur op te zetten. Inderdaad, roofdieren mogen geen toegang hebben tot uw kippenhok. Het is van essentieel belang ervoor te zorgen dat er geen openingen zijn. Bovendien raden wij u aan een elektrische deur te installeren om het kippenhok op bepaalde tijden te kunnen sluiten.

 

De uitrusting

 

Uw kippen moeten dagelijks toegang hebben tot water. Hiervoor is het essentieel om een waterbak in uw kippenhok te voorzien. Voor het voederen van uw kippen vindt u een selectie voederbakken op onze website. Als u uw kippenhok met perchoirs wilt uitrusten, vergeet dan niet om uw waterbakken en voeders niet onder deze uitrusting te plaatsen. Ten slotte vindt u op de website Ducatillon Belgium een selectie van ponders die uw hennen in staat stellen op een comfortabele manier hun eieren te leggen. Inderdaad, kippen willen een donkere en beschutte plaats om hun eieren te leggen. Ook moet deze ruimte niet te groot zijn, zodat er maar één kip in kan.