Houten kippenhuis voor kippen

Bent u op zoek naar een houten kippenhok om uw kippen thuis te laten opstaan? Bij Ducatillon België vindt u exclusieve modellen van kippenhuizen die uw kippen het best mogelijke comfort en groeiomstandigheden zullen bieden

Kippenhok, houten
Houten kippenhok beschermd door een hek

Alles wat je nodig hebt voor de fokkerij, groei en gezondheid van je kippen vind je op één plek. Vergeet natuurlijk niet na te denken over het houten hok dat uw kippen een voortplanting zal garanderen in de best mogelijke hygiënische omstandigheden.

Lees verder hieronder om alles te leren over houten schuren en hoe u de beste keuze voor uw dieren.

Wat is een houten schuur voor vee en hoe belangrijk is het?

Als je erover nadenkt om je eigen eieren thuis te produceren, moet je weten dat je niet alleen een groot gebied nodig hebt dat gewijd is aan de fokkerij, maar ook dat een houten kippenhok een troef zal zijn voor je kippen en hun broedomstandigheden.

Het henhouse zal de leefruimte van uw kippen zijn. Tegenwoordig is het heel eenvoudig om kippen thuis te fokken, maar daarvoor is het nodig om een goed geventileerd houten kippenhok te hebben, met de juiste maat, zodat je dieren op de verwachte manier kunnen groeien.

Je kunt thuis een houten schuur bouwen met een aantal materialen, die voor sommigen heel leuk zullen zijn, naast zuinig te zijn. Voor degenen die liever een kippenren kopen en werk en tijd besparen, zijn we er om te helpen.

Het is belangrijk om een houten schuur te hebben als je begint met kippenteelt, omdat de beschikbare ruimte afhankelijk is van de productiecapaciteit van je kippen. Vergeet niet dat dit kippenhuis een toevluchtsoord is voor uw kippen, een veilige plek om uzelf te beschermen en uw eieren in vrede te leggen.

Dit betekent dat het kiezen van uw kippenren een directe invloed zal hebben op de kwaliteit van het leven van uw kippen en de ruimte die zij beschikbaar zullen hebben. Overdag hebben kippen een plek om te eten en te rusten in een houten kippenhok, terwijl ze ’s nachts een plek hebben om te slapen.

Bovendien zal de stal in de nacht en als de schuur een goede structuur heeft, in staat zijn om uw dieren te beschermen, zowel tegen het klimaat als tegen andere diersoorten die rond uw huis of boerderij kunnen zwerven.

Dus als je elke dag verse eieren van goede kwaliteit wilt kunnen oogsten, is het nu tijd om te investeren in een goede houten schuur die het regelmatig leggen van je kippen en de gezonde groei van je kuikens zal garanderen.

Waarom kiezen voor een houten schuur?

Zelfs als je verschillende schuuropties op de markt kunt vinden, bijvoorbeeld met 2-laagse schuren, zal elk van deze opties zijn voor- en nadelen hebben. Het is aan te raden een houten kippenhok te kopen.

Dit materiaal is het voorkeursmateriaal voor pluimveehouders bij het kopen of produceren van een kippenhok. Dit komt door het feit dat het hout doorgaans vrij resistent is en een zekere veiligheid van de dieren binnen mogelijk maakt.

Aviezn kippenhok 2 verdiepingen

Avizen kippenhok 2 verdiepingen met draadgaas

Een ander voordeel van houten schuren is dat het makkelijker is om toegang te krijgen tot hun inwendige onderdelen voor uw onderhoudswerkzaamheden.

In het algemeen zijn zelfgemaakte schuren meestal verplaatsbaar, wat het makkelijker maakt om te verhuizen als je besluit om je schuur naar een andere locatie te verplaatsen die aan je dieren is gewijd.

Dit zal niet het geval zijn als u een vaste schuur hebt, veel zwaarder, of een schuur van bakstenen.

Als u uw houten schuur wilt uitbreiden, kunt u sets modules kiezen die gemakkelijk kunnen worden toegevoegd om u in staat te stellen een completer structuur samen te stellen.

Een van de voordelen van een houten schuur, vergeleken met andere soorten woningen voor uw kippen, is het vermogen om uw dieren te beschermen tegen nachtelijke roofdieren zoals vossen of wolven, die niet in staat zullen zijn om de structuur gemakkelijk te benaderen en geen andere keuze dan te vertrekken.

Een ander voordeel van de houten schuur is dat het een isolerend materiaal is, wat betekent dat uw kippen minder last zullen hebben van de kou en de hitte. Ze zullen zich comfortabeler voelen.

Hoe kies ik een houten kippenhok?

Of u nu nieuw bent in de kippenhouderij of al een kippenboerderij hebt, het is belangrijk om bepaalde factoren in overweging te nemen bij het kiezen van uw kippenschuur.

Ten eerste moet je weten waar je het gaat opzetten, denk aan de positie van de zon en de richting van de wind, om je kippen te beschermen en te voorkomen dat de schuur wegvliegt.

In de tweede plaats moet u, als u een vaste schuur wilt opzetten, 100% zeker zijn waar u deze gaat zetten, omdat het niet zo makkelijk zal zijn om deze te verplaatsen als deze eenmaal is opgezet.

Het is ook belangrijk dat u ervoor zorgt dat de grond waarop u uw schuur gaat plaatsen perfect schoon en vlak is, om mogelijke bewegingen van de structuur te voorkomen.

U moet ook nadenken of u een schuur met een niveau wilt of niet. Zonder een niveau kunt u de schuur gemakkelijker schoonmaken, omdat de grond de faecaliën vaak verdicht. Het enige wat je hoeft te doen is vegen.

Als je echter een meer zichtbare en merkbare schuur in termen van esthetiek wilt, zal een podiumschuur geschikter zijn.

Klaar om het hout henhouse dat u nodig hebt te kopen?

Vind alle opties die beschikbaar zijn op onze website www.ducatillon.be/nl/

Bent u op zoek naar een houten kippenhok om uw kippen thuis te laten opstaan? Bij Ducatillon België vindt u exclusieve modellen van kippenhuizen die uw kippen het best mogelijke comfort en groeiomstandigheden zullen bieden Alles wat je nodig hebt voor de fokkerij, groei en gezondheid van je kippen vind je op één plek. Vergeet…