Elektronische deurwachter Breed Safe

Vergelijking: kies de beste elektrische hokopener voor uw kippen

Een elektrisch deurtje dat uw kippenhok opent en sluit? Eigenlijk onmisbaar, want dan hoeft u niet langer op zaterdagochtend om 6 uur uit bed en vergeet u nooit om uw kippen bij valavond op te hokken. Ga voor gemoedsrust en veiligheid!

Elektronische deurbeveiliging Breed Safe

Een elektrische hokopener voor uw kippen is echt geen luxe! Alleen jammer dat nog te weinig mensen beseffen hoe waardevol zo’n programmeerbaar toestelletje is. Het bezorgt u gemoedsrust, want het is een uitstekende manier om uw geliefde kippen te beschermen tegen roofdieren. Het systeem is betrouwbaar en efficiënt en zo ontworpen dat het de dieren nooit pijn kan doen, maar ze wel veilig en warm houdt.

Hoe werkt een elektronische hokopener?

Het systeem is vernuftig in al zijn eenvoud. Het zorgt ervoor dat uw kippen ’s nachts automatisch veilig op stok zitten in hun hok en nooit de nacht buiten hoeven door te brengen. “Boven de ingang van het kippenhok bevestigt u een kastje dat verbonden is met een luik dat vóór de opening naar boven en beneden schuift”, zegt Timothée Descamps, Product Manager bij de afdeling Dieren en Fokken van Ducatillon, dé specialist in fokmateriaal voor liefhebbers en gezinnen. “De automatische hokopener is programmeerbaar. U bepaalt dus zelf wanneer het hok ’s ochtends opengaat en ’s avonds weer dicht. Het belangrijkste pluspunt? U vergeet nooit om uw kippen in veiligheid te brengen!”

U hoeft zelf niets te doen

Als u een automatische hokopener kiest, ga dan voor een kant-en-klare set. Die bevat de slimme bedieningsmodule (het kastje voor boven de opening) en een luik. Net zoals op de thermostaat van uw verwarming stelt u het tijdstip in waarop het hok moet open en dicht gaan. U kunt zelfs andere tijdstippen instellen voor het weekend. Andere modellen hebben een lichtsensor om het hok te openen als het licht wordt en weer te sluiten als de nacht valt. Hokopeners zijn bestand tegen koude wintertemperaturen. Ze halen hun stroom uit batterijen, van het stroomnet of uit een klein zonnepaneel.

Hoe kiest u de juiste hokopener?

Er zijn diverse producten verkrijgbaar en zelfs een aantal goedkope instapmodellen. Maar als het gaat om het welzijn en de veiligheid van uw dieren neemt u beter niet de prijs als enige criterium. “Een degelijk toestel kost rond de 100 euro. U vindt bij ons bijvoorbeeld hokopeners van Axt Electronick, een Duits merk met meer dan 20 jaar ervaring. Een ander uitstekend model met talrijke instelmogelijkheden is de Breed Safe. Dat kunt u zelfs combineren met een zonnepaneel, zodat het helemaal zelfstandig functioneert, zonder stroomvoorziening in uw kippenhok.”

Een elektrisch deurtje dat uw kippenhok opent en sluit? Eigenlijk onmisbaar, want dan hoeft u niet langer op zaterdagochtend om 6 uur uit bed en vergeet u nooit om uw kippen bij valavond op te hokken. Ga voor gemoedsrust en veiligheid! Een elektrische hokopener voor uw kippen is echt geen luxe! Alleen jammer dat nog…