Filters

Price

€ 0,00 - € 135,00
Filters

Prijs

€ 0,00 - € 100,00

Merk

Kleur

Soort annimals

Materiaal

Identificatie

Identificatie

Identificatie van dieren is een must voor fokkers. Er zijn verschillende manieren om een dier te identificeren dat moet worden aangepast aan de soort. Markeerringen, tatoeages behoren tot deze oplossingen en dit is wat Ducatillon u in deze categorie aanbiedt.

Categorie: Identificatie

Er zijn 39 producten.

39 Artikelen in deze categorie

Identificatie van dieren is een must voor fokkers. Er zijn verschillende manieren om een dier te identificeren dat moet worden aangepast aan de soort. Markeerringen, tatoeages behoren tot deze oplossingen en dit is wat Ducatillon u in deze categorie aanbiedt.

Lees meer

Wat is dieren identificatie ?

De identificatie van een landbouwhuisdier of een huisdier bestaat in de toekenning van een reeks cijfers en/of letters om het dier van elkaar te onderscheiden en het in verband te brengen met zijn eigenaar. Het dier kan op verschillende manieren worden gemerkt:

  • - Een markeringsring rond het been
  • - Een tatoeage met behulp van tatoeagetangen of markeerpotloden
  • - Een etiket op oorhoogte
  • - Een markeringskraag

In onze catalogus bieden wij een reeks dieridentificatieproducten voor deze verschillende markeeroplossingen.

Hoe identificeer je een dier ?

De identificatie van uw dier hangt af van zijn soort en grootte. Koeien, paarden, schapen, kippen, konijnen... ze moeten allemaal te identificeren zijn. Hier zijn enkele oplossingen om ze een nummer te geven en ze gemakkelijk te onderscheiden:

Markeerringen

Deze zijn ontworpen om kippen, fazanten, patrijzen, kwartels, kuikens, kanaries, parkieten... te identificeren. De ring wordt rond de poot van de vogel bevestigd. Hun grootte verschilt naar gelang van het soort dier. Bij de kleinste varieert de diameter van 2,5 tot 4 mm, terwijl bij de grootste de ringmaat kan variëren van 6 tot 27 mm. Merkringen worden verkocht in partijen van 25, 50 of 100, het is aan u om de partij te kiezen die overeenstemt met de grootte van uw fok. Deze ringen zijn genummerd van 1 tot 100 en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kunt u ze per jaar onderscheiden. Er zijn twee bevestigingssystemen voor de ringen: clip of elastiek. Het elastiek zal meer geschikt zijn voor kleine dieren zoals kuikens of duiven.

Oormerken: etiketten en markeerknop

Bij koeien, varkens, geiten en schapen is het gebruikelijk om oormerken aan te brengen. Zij krijgen gewoonlijk een genummerd, gekleurd oormerk. Er zijn ook plastic knopen die op de oren van konijnen of hazen kunnen worden geklemd. Met een tang wordt in het oor van het dier geprikt om het label, de gesp of de knoop te bevestigen.

Tatoeëren

Om een dier te identificeren, kunt u het ook aan de binnenkant van het oor tatoeëren met een pincet en tatoeagepasta. Deze praktijk is geschikt voor honden, katten, konijnen en biggen. Ook hier is het een kwestie van nummers of letters toekennen. Deze identificatieoplossing moet uiteraard met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt. Zorg ervoor dat het tatoeagepistool goed wordt schoongemaakt om het risico van infecties te vermijden. Markeerstiften zijn ook verkrijgbaar voor schapen, varkens of runderen. Halsbanden zijn ook beschikbaar voor de identificatie van uw dieren. In het bijzonder kunt u ons assortiment hondenhalsbanden raadplegen.