Filters

Price

€ 30,00 - € 510,00

Volière en broedkooi

Volière en broedkooi

Vogels moeten in een kwaliteitsvolle omgeving leven. Ducatillon Belgium heeft hiervoor de beste kooien en volières geselecteerd die het best aan de behoeften van uw vogel voldoen.

Categorie: Volière en broedkooi

Er zijn 5 producten.

5 Artikelen in deze categorie

Vogels moeten in een kwaliteitsvolle omgeving leven. Ducatillon Belgium heeft hiervoor de beste kooien en volières geselecteerd die het best aan de behoeften van uw vogel voldoen.

Lees meer

Een geschikte kooi

   

Voor verschillende vogelsoorten moet de kooi worden aangepast aan de grootte van het dier, maar ook aan zijn behoefte aan ruimte. Voor sommige soorten is namelijk een horizontale kooi of een verticale kooi nodig. De kooi moet optimaal worden gekozen, zodat de vogel er goed in kan gedijen. Het moet zo dicht mogelijk bij zijn natuurlijke omgeving staan, en dus worden versierd. In de eerste plaats moet bij de aanschaf van een kooi de grootte van de kooi worden gekozen op grond van de soort en de grootte van de vogel. Het dier moet zich naar believen kunnen verplaatsen, maar ook van de ruimte gebruik kunnen maken om te vliegen als het dat wenst. Dit is essentieel en draagt bij tot zijn goede gezondheid. U moet echter geen kooi kiezen die te groot is voor een kleine vogel, omdat hij zich kan vervelen als hij alleen wordt gehouden.

   

Voor soorten vogels die veel vliegen en lange afstanden afleggen, is het de moeite waard om voor lange en brede kooien te gaan.

  

De Katelijneparkiet die niet veel vliegt maar liever klimt, heeft niet veel ruimte nodig en dus is een rechtopstaande kooi geschikt voor hem, net als voor papegaaien.

  

In het algemeen hebben parkieten van Zuid-Amerikaanse afkomst minder ruimte nodig, omdat ze meer lopen en klimmen dan vliegen.

 

Voor Afrikaanse en Australische parkieten hebben ze meer ruimte nodig omdat ze veel bewegen en lange afstanden afleggen.

 

Bij de keuze van de kooi moet ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de tralies, zodat het dier in de kooi niet kan ontsnappen of een deel van zijn lichaam in de kooi beklemd kan raken.

 

Voor het fokken van kanaries is het belangrijk rekening te houden met zijn levensbehoefte. Dit komt omdat de kanarie een vogelsoort is die graag in een gemeenschap leeft. Als u besluit meer dan één kanarie te adopteren, moet het aantal kanaries in aanmerking worden genomen bij de keuze van de grootte van de kooi. De kooi moet groot genoeg zijn voor hen om te kunnen bewegen, vliegen en gedijen. Als u meerdere kanaries wilt adopteren, is het beter om een volière te kopen. Ten slotte moet een kooi accessoires bevatten, zoals verschillende zitstokken, een voederbak en een drinkbak.

 

Onderhoud van de kooi

  

Elke kooi of volley heeft een bakje waarin strooisel wordt gelegd. Deze bak moet regelmatig worden schoongemaakt, zodat het dier zich in een gezonde en schone omgeving voelt.

  

De plaats van de kooi

 

Het is belangrijk een kamer te kiezen waar u vaak zult zijn, zodat de vogel zich niet alleen voelt en gezelschap krijgt. Vogels zijn nieuwsgierig en observeren graag. Ook mag de kooi niet in direct zonlicht of in de buurt van een warmtebron staan. Tenslotte is het belangrijk om tocht te voorkomen.