Filters

Price

€ 0,00 - € 60,00
Filters

Prijs

€ 0,00 - € 30,00

Materiaal

Hoeveelheid volume

Schoonmaken van het kippenhok

Schoonmaken van het kippenhok

Voor gezonde kippen is het schoonmaken van het kippenhok van essentieel belang. Schoonmaken voorkomt ziektes en nare geurtjes. Om een goede hygiëne voor uw kippen te garanderen, heeft Ducatillon Belgium geschikte producten geselecteerd voor het reinigen van uw kippenhok.

Categorie: Schoonmaken van het kippenhok

Er zijn 9 producten.

9 Artikelen in deze categorie

Voor gezonde kippen is het schoonmaken van het kippenhok van essentieel belang. Schoonmaken voorkomt ziektes en nare geurtjes. Om een goede hygiëne voor uw kippen te garanderen, heeft Ducatillon Belgium geschikte producten geselecteerd voor het reinigen van uw kippenhok.

Lees meer

Het is belangrijk om voor een goede hygiëne van uw kippen te zorgen, en hun hok schoon te maken. Kippenhokken zijn bronnen van bacteriën, ziekten en infecties. Om deze onaangenaamheden tegen te gaan, is het dus raadzaam het kippenhok regelmatig schoon te maken. Bovendien zal een schoon hok ervoor zorgen dat uw kippen sneller groeien en langer leven.

Hoe vaak moet je het kippenhok schoonmaken?

 

Elke dag, wanneer u uw kippen gaat voeren, is het belangrijk dat u hun water ververst, maar ook dat u controleert op afwijkingen in de kippenren. Bovendien is het belangrijk de uitwerpselen uit het strooisel te verwijderen, zodat uw kippen schoon zijn, en nare geurtjes worden voorkomen. Om de uitwerpselen te verwijderen kunt u een krabber en een schop gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om elke week een paar uur uit te trekken om het kippenhok schoon te maken. Tijdens deze schoonmaakbeurt is het belangrijk om het strooisel te verschonen. Voordat u het nieuwe nest plaatst, moet u het hok desinfecteren, de drinkbakken en voederbakken legen en schoonmaken.

Om het gebruikte strooisel niet weg te gooien, kunt u het gebruiken als natuurlijke meststof. Ten slotte heeft een kippenhok twee grote jaarlijkse schoonmaakbeurten nodig. Het is raadzaam deze reinigingen in het vroege voorjaar en het begin van de winter uit te voeren. Om dit te doen, moeten je kippen niet in het kippenhok zijn. Tijdens deze schoonmaakbeurt moet u alle hoeken van uw kippenhok desinfecteren. Aarzel niet om uw hoge druk waterstraal te gebruiken tijdens deze reiniging.

Daarnaast is het belangrijk om een borstel te gebruiken om alles te schrobben. Om grondig te ontsmetten heeft Ducatillon Belgium een effectief oppervlakte-ontsmettingsmiddel geselecteerd voor uw kippenhokken. Het is noodzakelijk alles te drogen om het strooisel terug in uw kippenhok te plaatsen, en zodra het hok terug is geplaatst, is het noodzakelijk het te luchten alvorens uw kippen er terug in te plaatsen.

 

Enige tips voor uw kippenhok

 

Naast ontsmetting is het van essentieel belang uw kippenhok dagelijks te beluchten. Deze beluchting zal nare geurtjes tegengaan. Deze beluchting moet uiteraard gebeuren naast de dagelijkse reiniging van het strooisel (verwijderen van de uitwerpselen). Hout is een materiaal dat regelmatig moet worden gecontroleerd en behandeld. Eenmaal per jaar is het raadzaam om uw hout te behandelen en het een nieuwe verflaag te geven. Door deze behandeling zal het bestand zijn tegen de weersomstandigheden. Aanbevolen wordt producten te gebruiken die geschikt zijn voor pluimveestallen en geen schadelijke producten te gebruiken. De geuren kunnen namelijk blijven hangen, maar zich ook verspreiden naar uw tuin en uw kippen en andere dieren waarmee zij eventueel samenleven, vergiftigen. Een onschadelijk en veel voorkomend product dat u kunt gebruiken is witte azijn. Ten slotte is het belangrijk om uw kippen in de winter te beschermen tegen de kou. Hiervoor is een goede isolatie aan te bevelen. Bovendien is het van essentieel belang om bij slecht weer uw kippenhok te controleren en na te gaan of het geen last heeft van infiltratie. Lekkage is een bron van bacteriën en ziekten voor uw kippen.