Filters

Price

€ 0,00 - € 60,00

Lange uitlaatlijn en accessoires

Lange uitlaatlijn en accessoires

De hondenriem is een must-have. U gaat meerdere keren per dag op stap met uw trouwe metgezel en het is dan ook een accessoire voor elke dag. Bij Ducatillon hebben we aan alles gedacht en bieden we een voldoende ruim assortiment om de juiste keuze te maken.

Categorie: Lange uitlaatlijn en accessoires

Er zijn 25 producten.

25 Artikelen in deze categorie

De hondenriem is een must-have. U gaat meerdere keren per dag op stap met uw trouwe metgezel en het is dan ook een accessoire voor elke dag. Bij Ducatillon hebben we aan alles gedacht en bieden we een voldoende ruim assortiment om de juiste keuze te maken.

Lees meer

Wat is het doel van een hondenriem?

Een hondenriem is een manier om uw huisdier vast te zetten wanneer u ermee wandelt. Het voorkomt dat uw hond te ver van u wegloopt wanneer u aan het wandelen bent en stelt u in staat hem indien nodig in bedwang te houden. Het gedrag van een hond kan soms onvoorspelbaar zijn, dus de riem is ook een belangrijk veiligheidsaccessoire. Je houdt controle over de richting die hij neemt om te voorkomen dat hij onverwachts de weg oversteekt of wegloopt. Er zijn verschillende soorten riemen, variërend in lengte en bevestigingssysteem. In alle gevallen wordt het aan de halsband van uw hond bevestigd.

Een leiband voor jachthonden

Onze producten omvatten riemen die perfect geschikt zijn voor jagers en hun honden. Deze riemen zijn lang genoeg om het dier in staat te stellen zoveel mogelijk terrein af te leggen om wild op te sporen. Ze zijn meestal oranje of kaki van kleur, zoals de kleding van de jagers.

Het kiezen van de juiste hondenriem

Aangezien dit een accessoire is dat u zeer regelmatig zult gebruiken, is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt! Dit zal van verschillende factoren afhangen:

Kracht

Afhankelijk van de grootte en de kracht van uw hond, moet u rekening houden met de sterkte van uw riem om ervoor te zorgen dat deze niet breekt wanneer eraan getrokken wordt. De sterkte hangt vooral af van het gebruikte materiaal en de dikte. Bij Ducatillon hebben we ervoor gezorgd dat al onze producten sterk genoeg zijn.

De lengte van de leiband

Er zijn korte leibanden en lange leibanden. Het hangt allemaal af van uw behoeften. Een lange lijn geeft uw hond meer vrijheid, terwijl een korte lijn veiliger kan zijn. Sommige modellen staan ook beide toe, afhankelijk van de gebruikscontext. De lengte kan variëren tussen 1m20 en 10m, afhankelijk van het model.

Het bevestigingssysteem

U kunt kiezen tussen een karabijnhaak om aan de halsband van de hond te bevestigen en een lasso-lijnsysteem met een geïntegreerde halsband om direct om de nek van de hond te doen.

Onze verschillende modellen van hondenriemen

Bij Ducatillon hebben we een ruime keuze aan hondenriemen, zodat u de riem kunt kiezen die het beste bij uw behoeften past. Hier zijn enkele van de producten in ons assortiment:

  • - Het lasso harnas wordt gebruikt als korte lijn, lange lijn of als schouderriem voor honden De oranje biothane riem voelt glad aan en is gemakkelijk schoon te maken. Het verhardt niet in de kou, en is niet bros. Hij kan tot 10 meter lang zijn.
  • - Een klassieke lederen leiband van 1,10m.
  • - De 1,50 m kaki lasso leiband met geïntegreerde halsband
  • - De speciale multi-positie tracker leiband, uitgerust met twee karabijnhaken en een vrije ring
  • - Het veiligheidstuigje voor de auto. Dit voorkomt dat de hond door het raam of de deur kan ontsnappen. Hij past op de veiligheidsgordels en kan gebruikt worden om te lopen.
  • - Dubbele en driedubbele riemen om twee of drie honden aan dezelfde lijn vast te maken.