Filters

Price

€ 15,00 - € 6.795,00
Filters

Prijs

€ 30,00 - € 7.000,00

Merk

Materiaal

Show/hide more options

Broedmachine

Broedmachine

U wenst de incubatie van uw eieren van A tot Z in alle eenvoud uit te voeren, de incubators Ducatillon Belgium zijn geselecteerd om aan uw behoeften te voldoen. Er zijn 3 soorten broedmachines: handmatig, halfautomatisch en automatisch.

Categorie: Broedmachine

Er zijn 92 producten.

92 Artikelen in deze categorie

U wenst de incubatie van uw eieren van A tot Z in alle eenvoud uit te voeren, de incubators Ducatillon Belgium zijn geselecteerd om aan uw behoeften te voldoen. Er zijn 3 soorten broedmachines: handmatig, halfautomatisch en automatisch.

Lees meer

Wat is het doel van een kippen broedmachine?

  

Om te beginnen is het voor een optimale eierproductie en gezonde kippen van essentieel belang dat de kippen beschikken over een kippenhok met voldoende toebehoren en een onberispelijke hygiëne. Om uw kippen in staat te stellen zich voort te planten en kuikens te produceren, zijn broedmachines het belangrijkste accessoire in uw kippenhok. De geboorte van kuikens vindt plaats na de bevruchting van de hen door een

haan. De incubatie van de eieren duurt 21 dagen. De broedmachine zal tot taak hebben de eieren warm te houden en ze aldus te laten rijpen. De broedmachine houdt niet alleen de warmte op peil, maar regelt ook de luchtvochtigheid en het zuurstofgehalte, en zorgt ervoor dat de eieren worden gedraaid om de rol van de moeder in een natuurlijke omgeving te vervangen.

   

Handmatige broedmachines

   

Het principe van de manuele broedmachine wordt geregeld door de kweker. Inderdaad, de temperatuur en de vochtigheid moeten met zijn eigen middelen worden geregeld. Handmatige couveuses moeten speciale aandacht krijgen. In de eerste plaats moet de couveuse in een ruimte worden geplaatst die noch een warmte-, noch een koudebron heeft. De kamertemperatuur moet idealiter tussen 18 en 20 graden zijn. Als al deze factoren in orde zijn, kunnen de eieren in de broedmachine worden gebracht. In een manuele couveuse moet de vochtigheidsgraad de eerste 18 dagen 45% en de laatste drie dagen 65% bedragen. Deze snelheid wordt gestuurd door de toevoeging van vochtig voorwerp in de bak. Manuele broedmachines mogen nooit worden geopend als de eieren eenmaal in de broedmachine zijn gelegd, met uitzondering van het keren van de eieren.< /p>  

Automatische broedmachines

   

De automatische broedmachines worden automatisch beheerd. De fokker hoeft de temperatuur en de vochtigheid niet in de gaten te houden. De kweker hoeft de eieren alleen maar in de broedmachine te leggen en dus de 21 dagen incubatie af te wachten. De automatische broedmachine regelt de temperatuur, de vochtigheid, de druk en het draaien van de eieren om een optimaal uitkomen te garanderen. Net als bij de manuele broedmachine is het belangrijk om de eieren allemaal tegelijk te leggen, maar ook om te controleren of aan alle voorwaarden voor een optimale incubatie is voldaan.

 

Semi-automatische broedmachines

  

Halfautomatische broedstoven bestaan uit een ventilator om de lucht in de broedstoof te regelen, en een verwarming om de temperatuur te regelen. De couveuse moet worden geplaatst in een ruimte die beschut is tegen licht en zonlicht, met een temperatuur tussen 18 en 20°C. Of het nu een manuele, automatische of halfautomatische broedmachine is, de eieren moeten tweemaal per dag worden gekeerd. Bovendien moeten de eieren geborsteld en schoon zijn. Tenslotte mogen er geen gebarsten of beschadigde eieren zijn.