Filters

Price

€ 0,00 - € 15,00
Filters

Prijs

€ 0,00 - € 20,00

Soort annimals

Gewichtscapaciteit

Konijnenvoer

Konijnenvoer

Net als alle andere dieren hebben konijnen een goede voeding nodig om gezond te blijven en goed te gedijen. Ducatillon biedt een speciaal gamma konijnenvoer aan om aan de behoeften van uw huisdier te voldoen.

Haas eten: het belang van een goede voeding

De verzorging van uw konijn betekent in de eerste plaats dat u het voldoende voedsel geeft, dat is aangepast aan zijn voedingsbehoeften. Konijnenvoer is bedoeld om de eetlust van het konijn te stillen en het te voorzien van alles wat het nodig heeft voor zijn goede ontwikkeling. De juiste voeding voor uw konijn kiezen betekent een optimale gezondheid garanderen, het voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig heeft om te groeien en het beschermen tegen mogelijke gezondheidsproblemen zoals spijsverteringsproblemen....

Categorie: Konijnenvoer

Er zijn 5 producten.

5 Artikelen in deze categorie

Net als alle andere dieren hebben konijnen een goede voeding nodig om gezond te blijven en goed te gedijen. Ducatillon biedt een speciaal gamma konijnenvoer aan om aan de behoeften van uw huisdier te voldoen.

Haas eten: het belang van een goede voeding

De verzorging van uw konijn betekent in de eerste plaats dat u het voldoende voedsel geeft, dat is aangepast aan zijn voedingsbehoeften. Konijnenvoer is bedoeld om de eetlust van het konijn te stillen en het te voorzien van alles wat het nodig heeft voor zijn goede ontwikkeling. De juiste voeding voor uw konijn kiezen betekent een optimale gezondheid garanderen, het voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig heeft om te groeien en het beschermen tegen mogelijke gezondheidsproblemen zoals spijsverteringsproblemen. Weet je niet waar je heen moet? Ducatillon is hier om u te begeleiden.

Wat eet een konijn ?

Het konijn is een herbivoor dier dat zich dus hoofdzakelijk voedt met groenten. In het algemeen bevat de voeding van het konijn deze drie elementen :

Hooi

Konijnenvoer bestaat hoofdzakelijk uit hooi, dat het konijn naar believen ter beschikking moet staan in een hooiruif. Dit is een vezelrijke voeding aanbevolen voor konijnen vooral voor zijn spijsverteringsstelsel.

Fruit en groenten

Voor een evenwichtige voeding is het aan te raden uw konijn fruit en groenten te geven, omdat deze een uitstekende bron van vitaminen zijn. Niettemin moet u voorzichtig zijn met de hoeveelheid en de soorten groenten en fruit. Geef de voorkeur aan groenten die rijk zijn aan vitamine A, zoals kers, wortelen of selderij. Fruit moet in kleine hoeveelheden worden gegeven vanwege de suiker die het bevat. Vergeet niet ze goed te wassen met water voor je ze aan je konijn geeft.

Pellets

Eindelijk, als aanvulling op konijnenvoer en om uw konijn alle essentiële voedingsstoffen te geven die het nodig heeft, overweeg pellets. Dit is niet de steunpilaar van zijn dieet, maar het is toch een ideaal konijnenvoer. Ze zijn gemakkelijker te verspreiden. Pas echter op dat u hem niet te veel geeft, want het is een zeer rijke voeding. Je moet voorzichtig zijn met wat je kiest. Bij Ducatillon bevatten onze korrels minstens 40% luzerne. Ze bevatten natuurlijke additieven ter voorkoming van coccidiose, die diarree bij konijnen veroorzaakt.

Naast deze artikelen bieden wij in onze catalogus een partij van twee mineralenblokken aan, bedoeld om de tandgroei van knaagdieren te reguleren. Deze mineraalblokken zijn samengesteld uit 15,7% calcium, 8,2% natrium, 6,8% fosfor en 2% magnesium.

Ons assortiment bevat ook een baal stro van 5 kg. Stro wordt meer gebruikt als strooisel omdat het gemakkelijk urine en uitwerpselen absorbeert. Dus je kunt het in de litter zetten.

Lees meer