Filters

Price

€ 0,00 - € 435,00
Filters

Prijs

€ 0,00 - € 500,00

Merk

Dimensie

Hoogte

Materiaal

Vogelhuis

Vogelhuis

Vogels moeten leven in een omgeving die aan hun behoeften is aangepast. De vliegvogels moeten doordacht zijn en aangepast aan de vogels die u kweekt. Hiervoor heeft Ducatillon Belgium voor u de bestevolières en volièrenetten geselecteerd, aangepast aan uw vogels.

Categorie: Vogelhuis

Er zijn 49 producten.

49 Artikelen in deze categorie

Vogels moeten leven in een omgeving die aan hun behoeften is aangepast. De vliegvogels moeten doordacht zijn en aangepast aan de vogels die u kweekt. Hiervoor heeft Ducatillon Belgium voor u de bestevolières en volièrenetten geselecteerd, aangepast aan uw vogels.

Lees meer

In de eerste plaats moet de keuze van uw volière worden afgestemd op de vogelsoort die u gaat houden. Inderdaad, afhankelijk van de vogels die u huisvest, zullen de behoeften niet dezelfde zijn. Behalve met de soorten die u gaat huisvesten, is het van essentieel belang rekening te houden met het aantal vogels dat samen zal leven. Volières verdienen de voorkeur boven kooien, als u besluit een groot aantal vogels of grote soorten te houden. De volière moet zo ontworpen zijn dat de vogels er gemakkelijk in kunnen vliegen.

 

Bij de keuze van het ontwerp van uw volière is het raadzaam de voorkeur te geven aan de lengte van de volière boven de hoogte. Dit komt omdat vogels over het algemeen horizontaal vliegen, zodat ze een grotere en aangenamere ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. < b>Het is belangrijk te onthouden dat dit advies niet universeel is, en dat sommige vogelsoorten meer de voorkeur geven aan de hoogte dan aan de lengte. Voorbeelden zijn papegaaien, die het liefst klimmen, en de Catherine parkiet.

 

Meer in het algemeen vliegen parkieten van Zuid-Amerikaanse afkomst minder dan andere vogels, ze lopen en klimmen voornamelijk. Daarom zal het voor deze soorten raadzaam zijn de voorkeur te geven aan de hoogte. Er zij op gewezen dat hoe groter de volière is, hoe beter uw vogels het daarin zullen hebben. Aan de andere kant moet worden opgemerkt dat als uw vogel alleen en klein is, hij zich in een kleine volière zou kunnen vervelen. Het volière moet zo dicht mogelijk bij de natuurlijke ruimte van het dier staan, en moet dus opgesierd zijn.

  

Wat voor net te kiezen voor de volière?

  

Bij de keuze van uw volierennet moet u rekening houden met de maaswijdte van het net die nodig is om uw soort te beschermen. De mazen variëren van 15 mm tot 60 mm om uw vogels te beschermen tegen zowel klein als groot ongedierte. U vindt alle informatie die u nodig hebt om de maaswijdte van uw net te kiezen op onze website in de categorie netten.

 

Hoe binnen te komen in de volière

 

Het is van essentieel belang dat u toegang hebt tot de volière en deze kunt betreden, zowel voor onderhoud als voor het voederen van uw vogels. Daarom biedt Ducatillon Belgium een selectie van schermdeuren aan, om uw vogels te beschermen tegen ongedierte. Qua materiaal heeft u de keuze tussen een houten deur, aluminium of gegalvaniseerd staal.

  

Welke achtergrond voor outdoor uitrusting?

  

Het zal beter zijn een zand, of aarde bodem te verkiezen. Dit maakt het onderhoud van de volière eenvoudiger, en u hoeft alleen de bodem te harken. Bovendien kunt u, als het nodig is, het gemakkelijk vervangen, zonder de omgeving van uw dieren te verstoren. Ten slotte is het van essentieel belang om uw volière uit te rusten met accessoires, zoals zitstokken, zodat uw vogels kunnen vliegen en gedijen in hun leefruimte.