Filters

Price

€ 0,00 - € 390,00

Kleur

Filters

Prijs

€ 0,00 - € 400,00

Merk

Dimensie

Hoogte

Materiaal

Konijn

Konijn

Om konijnen te fokken, is het nodig uit te zoeken welk soort fok u wilt doen. Of u nu fokkonijnen of bedrijfskonijnen wilt grootbrengen, Ducatillon Belgium heeft voor u de juiste uitrusting geselecteerd die het best aan uw behoeften voldoet.

Categorie: Konijn

Er zijn 104 producten.

104 Artikelen in deze categorie

Om konijnen te fokken, is het nodig uit te zoeken welk soort fok u wilt doen. Of u nu fokkonijnen of bedrijfskonijnen wilt grootbrengen, Ducatillon Belgium heeft voor u de juiste uitrusting geselecteerd die het best aan uw behoeften voldoet.

Lees meer

In de eerste plaats is het belangrijk te kiezen welk type fokkerij u wilt uitvoeren, en in welk type bedrijf. U kunt inderdaad een min of meer belangrijke fokkerij van landbouwkonijnen of van bedrijven uitvoeren. Bovendien hebt u de mogelijkheid om konijnen te fokken in een scharrel- of een hobbyfokkerij. Er zij aan herinnerd dat de konijnen een vrij grote ruimte moeten hebben voor hun goede ontwikkeling en hun behoud in goede gezondheid. Het onderhoud van het konijn moet streng zijn en gevolgd worden, het vereist een schone en gezonde omgeving voor zijn welzijn.

   

Huisdier konijnen fokken

  

Het konijn milieu

  

Voordat uw konijn arriveert, moet u zijn leefomgeving voorbereiden. Het is belangrijk dat uw huisdier zich na aankomst snel kan oriënteren en wennen. Daartoe moet u een beslissing nemen over een binnen- of buitenleefomgeving. Sommige mensen geven er de voorkeur aan dat het konijn buiten is, zodat het kan genieten van de frisse lucht en het natuurlijke licht. Anderen houden het konijn liever binnenshuis om een echte band met het dier en menselijk contact te creëren. Het is belangrijk op te merken dat als u besluit uw konijn buiten te houden, het toezicht en een geschikte omgeving nodig heeft.

  

In feite moet bij goed weer worden gezorgd voor een plaats die beschut is tegen het directe zonlicht, en beschut tegen de zon. Bovendien zal het, naarmate de temperaturen afkoelen, van essentieel belang zijn meer beddengoed aan te brengen om de warmte te behouden. Tenslotte is het bij negatieve temperaturen sterk aan te bevelen uw konijn onder te brengen. De keuze van de kooi zal van essentieel belang zijn. De grootte moet uw konijn in staat stellen te bewegen en te spelen. Hij moet in elke positie kunnen komen zonder gestoord te worden.

  

Als u besluit uw konijn binnen te houden, is het belangrijk voor een omheining te zorgen, zodat het zich onbeperkt kan bewegen en verplaatsen. U moet uw konijn minstens één keer per dag vrijlaten. Het konijn mag niet worden blootgesteld aan lawaai, want het blijft een angstig dier.

Haasjes voeren

Rabbits hebben aangepaste en dagelijkse voeding nodig. Hun dieet kan gebaseerd zijn op granules. Het is van essentieel belang dat uw konijn te allen tijde toegang heeft tot vers water. Voor hygiëne en om het voorkomen van bacteriën en mogelijke ziekten te beperken, moet het water van het konijn dagelijks ververst worden. Ook moet het strooisel van uw konijn om de 2-5 dagen worden verschoond. Anderzijds wordt aanbevolen de uitwerpselen dagelijks te verwijderen.

  

Konijnen fokken

 

Net als tamme konijnen kunnen tamme konijnen worden grootgebracht met vrije uitloop in gesloten hokken of hokken, zij volgen in grote lijnen dezelfde aanbevelingen als tamme konijnen. Indien u in hutters wenst te kweken, is het belangrijk rekening te houden met de behoeften van uw konijnen en de volgende raadgevingen op te volgen: Zorg voor een temperatuur tussen 15 en 20°C en voor nestkasten voor een temperatuur van ongeveer 30°C, zorg voor ventilatie om de lucht te verversen. Als u in hokken wilt fokken, is het belangrijk waakzaam te zijn voor de hygiëne. Stallen moeten namelijk regelmatig gereinigd worden om de verspreiding van bacteriën en daarmee het optreden van ziekten te beperken.