Filters

Price

€ 0,00 - € 270,00
Filters

Prijs

€ 0,00 - € 160,00

Merk

Show/hide more options

Materiaal

aantal nesten

Legplaats voor eieren

Legplaats voor eieren

Categorie: Legplaats voor eieren

Er zijn 12 producten.

12 Artikelen in deze categorie

Uw kippenhok heeft een minimum aan voorzieningen nodig voor het welzijn en de ontwikkeling van uw kippen. Van deze voorzieningen is de nestkast een van de belangrijkste. Ontdek ons gamma leghennenstallen op Ducatillon.

De nestkast: een essentieel onderdeel van het kippenhok

Het doel van een kippenhok is onderdak te bieden aan de kippen. Het is een plaats waar kippen kunnen slapen en eieren leggen. Daarvoor hebben ze twee dingen in het bijzonder nodig: een zitstok om op te slapen en een nestkastje om eieren in te leggen. Het is dit laatste dat ons hier interesseert. Wij hebben geschikte nestkasten en accessoires voor uw kippenboerderij.

Kippen leggen hun eieren meestal op één plaats. Als er geen nestkastje is, zullen ze zich in een rustig hoekje afzonderen om hun eieren te leggen en uit te broeden. Het is dus in uw belang om deze ruimte in het kippenhok zelf te creëren. We hebben precies wat u nodig hebt in onze speciale categorie.

Wat is een nestkastje?

Het nestkastje stelt de hen in staat eieren te leggen in de best mogelijke omstandigheden en in alle gemoedsrust. Het is een plaats die voldoende comfortabel en veilig moet zijn voor het pluimvee. Een nestkast moet daarom aan een aantal belangrijke kenmerken voldoen:

  • - Het moet in het donker zijn
  • - Beschermd tegen wind, kou en vocht
  • - Comfortabel met stro. Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat het ei niet breekt.

Waar moet het nestkastje komen?

Het is raadzaam het nestkastje hoog te plaatsen. In het algemeen moet het gemakkelijk toegankelijk zijn voor u om de eieren te rapen, maar rustig genoeg voor de hen om zich veilig te voelen. Een donkere, afgesloten ruimte is ideaal.

Hoe hoog moet een nestkast zijn?

Het nestkastje mag niet op de grond staan, maar moet verhoogd zijn, evenals de zitstokken. De hoogte van de nestkast is gewoonlijk 30 tot 40 cm, wat iets lager is dan de hoogte van een zitstok. Zorg er ook voor dat hij er niet direct onder ligt om hem te beschermen tegen uitwerpselen.

Hoe krijg ik kippen zo ver dat ze eieren leggen in de nestkast?

Kippen hebben de neiging hun eieren op dezelfde plaats te leggen. Het is echter belangrijk ervoor te zorgen dat zij hun eieren in het daarvoor bestemde nestkastje leggen. Om uw kippen te laten acclimatiseren aan hun nieuwe nest, moeten ze zich al in de hierboven vermelde omstandigheden bevinden. Zorg er daarom voor dat ze voldoende rust en duisternis krijgen. Ook dummy-eieren kunnen worden gebruikt om het leggen van eieren aan te moedigen. Deze zullen de hen vertrouwen geven om naar het eierleg huis te komen.

Hoeveel legboxen moeten er in een pluimveestal zijn?

Het is niet nodig één nestkast per aantal hennen te hebben. Meerdere vogels kunnen eieren leggen op dezelfde plaats. Zo is er gewoonlijk één nestkast per 4 legkippen.

Ducatillon biedt verschillende modellen nestkastjes aan: professionele nestkastjes, automatische nestkastjes, plastic nestkastjes met of zonder eierverzamelaar. Wij bieden ook accessoires aan zoals nep-eieren en producten om het leggen van eieren te bevorderen.