Filters

Price

€ 0,00 - € 210,00
Filters

Prijs

€ 0,00 - € 110,00

Merk

Kleur

Show/hide more options

Materiaal

Type mes

Vaatwasser

Set en doos met messen

Set en doos met messen

U wilt een set keukenmessen aanschaffen voor uw culinaire bereidingen? Ducatillon Belgium heeft voor u keukenmessensets geselecteerd die het best aan uw verwachtingen voldoen. U vindt sets, dozen, partijen van alle soorten messen.

Categorie: Set en doos met messen

Er zijn 16 producten.

16 Artikelen in deze categorie

U wilt een set keukenmessen aanschaffen voor uw culinaire bereidingen? Ducatillon Belgium heeft voor u keukenmessensets geselecteerd die het best aan uw verwachtingen voldoen. U vindt sets, dozen, partijen van alle soorten messen.

Lees meer

Wat is een messenset?

De keukenmessenset bestaat uit meerdere messen. Het wordt verkocht in sets of in koffers. De messen waaruit de set bestaat, hebben elk een specifiek gebruik. In feite heeft deze messenset slechts één voorbeeld van hetzelfde mes, zodat u het kunt gebruiken al naar gelang het voedsel dat u wilt snijden.

Elk mes heeft dus een specifieke eigenschap, afhankelijk van zijn vorm, zijn blad, zijn gebruik.

Hoe maak je een keuze?

Op de eerste plaats moet u bepalen welk voedsel u met uw messen wilt snijden. Dit komt omdat elk mes specifiek wordt aanbevolen voor een categorie voedsel.

In de eerste plaats vindt u de fijne lemmetmessen die worden aanbevolen voor het schillen van uw fruit en groenten.

De messen met een dik lemmet worden aanbevolen voor het snijden van brood en groenten.

Dan zijn de holle of gecanneleerde lemmetmessen zelf weer aan te bevelen voor het snijden van bijvoorbeeld ham.

Dan is het raadzaam om rekening te houden met het fabricagemateriaal van uw mes.

Wat zijn de verschillende onderdelen van een mes?

Een mes bestaat in de eerste plaats uit een handvat, dat het mes vasthoudt en bedient.

De snijkant, dat is het snijdende deel van het mes, dit deel gaat u slijpen, u vindt al het slijpmateriaal op onze site Ducatillon.be. Dit snijgedeelte kan zich aan één zijde van het blad bevinden, of aan beide zijden. De rug, dat is het gedeelte tegenover de snede, d.w.z. het gedeelte van het mes dat niet scherp is.

Het blad is het algemene gedeelte waar de draad en de rug zich bevinden. De beschermer beschermt uw hand en voorkomt dat u zich snijdt

Wat zijn de verschillende soorten messen?

De koksmessen zijn de messen die u in veel situaties kunt gebruiken. Inderdaad, met dit mes kunt u snijden, snijden of hakken. Het is vooral nuttig voor het snijden van vlees, groenten, fruit en vis. Het lemmet van dit mes meet gewoonlijk tussen 20 en 30 cm.

Het paringmes is een mes dat wordt gebruikt voor het schillen van uw fruit en groenten. Dit mes, met een dun lemmet, stelt u in staat uw voedsel tot in de puntjes te bewerken, zoals snijden. Het lemmet meet tussen 7 en 10 cm.

Met het uitbeenmes kunt u het vlees uit uw gevogelte en vis halen, maar ze ook uitbenen en ontbenen. Het blad meet tussen 15 en 20 cm.

Het Kartelmes is een mes met een lang, gekarteld lemmet. Hiermee kunt u uw pains, watermeloenen en elk ander moeilijk te snijden voedsel snijden.

Het materiaal van je lemmet

U vindt messen ontworpen in verschillende materialen.

Staal, is het gebruikelijke materiaal voor uw messen. Het voordeel van dit materiaal is zijn duurzaamheid en snij-efficiëntie.

Keramiek is een materiaal dat steeds gevarieerder wordt, en het zal gebruikelijk zijn om keramische messen in keukens aan te treffen. Keramische messen worden aanbevolen vanwege hun zeer goede snijrendement. Aan de andere kant is dit mes fragiel, je zult moeten oppassen om het vallen te beperken.

De inox voorkomt oxidatie. Dit mes is efficiënt voor zijn gebruik. Het voordeel van deze is dat hij gemakkelijk te gebruiken en licht is.