Filters

Price

€ 0,00 - € 75,00
Filters

Prijs

€ 0,00 - € 60,00

Merk

Kleur

Type installatie

Hoeveelheid volume

Voederbak voor tuinvogels

Voederbak voor tuinvogels

Wilt u vogels kijken in uw tuin? Ducatillon Belgium biedt u verschillende soorten tuinvogelvoederhuisjes. U vindt er de basisbenodigdheden om uw kleine bezoekers tevreden te houden.

Categorie: Voederbak voor tuinvogels

Er zijn 13 producten.

13 Artikelen in deze categorie

Wilt u vogels kijken in uw tuin? Ducatillon Belgium biedt u verschillende soorten tuinvogelvoederhuisjes. U vindt er de basisbenodigdheden om uw kleine bezoekers tevreden te houden.

Lees meer

Hangende voederbakken

 

Het meest voorkomende voederhuisje is het hangende voederhuisje. Inderdaad, deze is gemakkelijk te vinden. Ze zijn vooral nuttig voor kleinere vogels, zoals chickadees of greens.

  

Bakkenvoeders

  

Deze voederhuisjes moeten op een standaard, zoals een paal, worden geplaatst. Deze voederhuisjes zijn beschikbaar, en alle soorten vogels kunnen er komen eten. Op deze voederhuisjes kunt u kleine vogels zien zoals meesjes, maar ook grotere vogels zoals tortelduiven of merels. Op dit type voederbak plaatst u het voer zoals u dat wenst. Het voedsel kan gevarieerder zijn en bestaan uit vruchten of zaden.

 

Speciale voederbakken

  

Sommige voedersoorten zijn op maat gemaakt voor een bepaalde soort. Sterker nog, zij staan niet toe dat vogels van andere soorten zich daar voeden. Zo vindt u op onze website Ducatillon België speciale voeders voor Goudvinken.

  

Buisvoeders

 

Deze voedsters zijn voornamelijk gewijd aan zaden. Buisvoederhuisjes bieden vogels namelijk de mogelijkheid om toegang te krijgen tot pinda's of zonnebloemen. U vindt dit type voederautomaat op onze website Ducatillon Belgium. Kokervoeders zijn vooral geschikt voor klimvogels zoals meesjes.

  

Wat voedsel voor vogels?

  

De arachiden worden aanbevolen voor vogels omdat ze een rijke en volledige inname vertegenwoordigen. U kunt ook vetbollen vinden die een echte energievoorraad voor de vogels zullen vormen. Bovendien kunt u de vogels in uw tuin fruit aanbieden, zoals appels, peren, druiven, die voor een toevoer van vitamines en ijzer zullen zorgen. Zaden zijn echter het hoofdvoedsel voor de vogels. In de winter is het raadzaam de voorkeur te geven aan voedingsmiddelen die rijk zijn aan vetten en eiwitten.

Waar de feeder te plaatsen

De plaats van de voederbak moet zorgvuldig worden gekozen. Het moet zo geplaatst worden dat de vogel er gemakkelijk bij kan. Het voederhuisje moet worden geplaatst op een plaats die beschut is tegen de wind, dus als u de vogels wilt kunnen observeren, moet het op een zichtbare plaats worden geplaatst. Het is belangrijk te onthouden dat vogels bang zijn, dus het voederhuisje moet ten minste 5 meter van uw huis worden geplaatst. Het belangrijkste roofdier van vogels is de kat, dus het voederhuisje moet op een plaats worden neergezet waar katten de vogels niet afschrikken. Bij voorkeur moet het voederhuisje dicht bij bomen worden geplaatst, zonder directe toegang voor roofdieren. Alle apparatuur heeft onderhoud nodig. Voederbakken moeten worden schoongemaakt zodra het warm wordt, vaak in het voorjaar, om de ontwikkeling van ziekten te beperken; dit schoonmaken dient bij voorkeur te gebeuren met bleekwater.