Filters

Price

€ 0,00 - € 855,00
Filters

Subcategories

Prijs

€ 0,00 - € 200,00

Merk

Materiaal

Duivenhok

Duivenhok

Fokt u duiven? Dan heb je zeker een duiventil nodig om ze te huisvesten. Ontdek in onze catalogus al onze schuilplaatsen voor uw vogels, evenals de essentiële accessoires.

Categorie: Duivenhok

Er zijn 35 producten.

35 Artikelen in deze categorie

Fokt u duiven? Dan heb je zeker een duiventil nodig om ze te huisvesten. Ontdek in onze catalogus al onze schuilplaatsen voor uw vogels, evenals de essentiële accessoires.

Lees meer

Wat is een duivenhok?

Het duivenhuis is een schuilplaats voor duiven. Zij nemen de vorm aan van een kleine houten of metalen hut waarin de vogel kan schuilen. Het is een schuilplaats gemaakt om een nest te huisvesten. De duiven kunnen er nestelen, schuilen, zich voortplanten en hun jongen grootbrengen.

Onze verschillende modellen duivenhokken

Er zijn verschillende modellen, afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en uw behoeften. Wij bieden duivenverblijven voor twee personen en sommige kunnen tot 9 nesten en 18 duiven huisvesten.

Al onze duivenhokken zijn ontworpen om praktisch, sterk en duurzaam te zijn.

Wij bieden twee modellen schuilplaatsen aan, ontworpen voor twee vogels en twee nesten. Ze zijn gegalvaniseerd. De afmetingen zijn 60 cm lang, 30 cm breed en 30 cm hoog. Ze zijn ontworpen voor gebruik zowel binnen als buiten. De vloer kan worden verwijderd om het schoonmaken te vergemakkelijken en de uitwerpselen van uw duiven te verwijderen.

Als u een groter koppel duiven hebt, kunt u een meer praktische oplossing kiezen met het volièrehok, dat buiten moet worden geplaatst. Dit biedt een ruime omgeving voor uw vogels. Het bestaat uit verschillende duivenhokken die omgeven zijn door een gaas. Deze volières zijn verkrijgbaar in een 3 box, zeshoekig 3 box of 9 box model voor grotere kweek. Hun grote afmetingen zorgen voor een echt comfort voor uw duiven. De nesten zijn van buitenaf toegankelijk om de omstandigheden van uw vogels te controleren. Deze duivenhokken zijn gemaakt van behandeld dennenhout. Ze zijn dus goed beschermd tegen de weersomstandigheden. Deze houten duiventillen met hun dak bedekt met een grindzeil zien er ook goed uit in uw tuin. Tenslotte is het draadgaas zeer goed bestand tegen corrosie.

Hoe zet ik een duivenhok op?

Naast onze verschillende schuilplaatsen beschikt Ducatillon over een hele reeks uitrustingen om ze in te richten en de leefomstandigheden van uw vogels te verbeteren. Onder de accessoires die wij hebben, kunnen wij vermelden

  • - Voeder- en drinkautomaten: Om uw duiven te voederen en te hydrateren, is deze uitrusting onontbeerlijk.
  • - Een spoetnik: deze is bevestigd aan de uitgang van het hok. Hierdoor kunnen de vogels het hok wel in, maar niet uit.
  • - Zitstokken met bevestigingssystemen
  • - Plastic of kartonnen nestjes
  • - Materialen voor het onderhoud van het hok.