Filters

Price

€ 0,00 - € 2.895,00
Filters

Prijs

€ 0,00 - € 2.900,00

Merk

Materiaal

Veren plukker

Veren plukker

Ducatillon biedt apparatuur voor het fokken van kippen. Ontdek hier ons assortiment voedersystemen voor pluimvee.

Categorie: Veren plukker

Er zijn 11 producten.

11 Artikelen in deze categorie

Ducatillon biedt apparatuur voor het fokken van kippen. Ontdek hier ons assortiment voedersystemen voor pluimvee.

Lees meer

Wat is een pluimveevogel ?

Een verenplukmachine is een machine die wordt gebruikt om pluimvee van veren te ontdoen. Alles is volledig geautomatiseerd, zodat u snel en efficiënt kunt tokkelen. Wij bieden professionele plukmachines met een capaciteit tot 35 koppen per uur. Deze uitrusting is niet alleen geschikt voor kippen, maar ook voor eenden, kwartels, kalkoenen en wilde vogels.

Waarom een vogel plukken ?

Het houden van kippen is een activiteit die vaak gericht is op het oogsten van de eieren die zij produceren. Het is echter belangrijk te weten dat de hennen na vijf jaar beginnen te verouderen en steeds minder eieren leggen, als ze er al eieren leggen. U kunt ze vrij laten rondlopen op uw hoenderhof of u kunt ze voor consumptie laten gaan. Sommige landbouwers houden in hun pluimveestallen ook alleen pluimvee voor consumptie. Maar voordat u ten volle van uw heerlijke maaltijd kunt genieten en uw kip op uw bord vindt, zijn een aantal stappen van essentieel belang. Nadat uw kip geslacht is, moet u al haar veren verwijderen, dit heet het plukstadium. Dit kan handmatig of met behulp van een machine gebeuren. Een vogel met de hand plukken is een vervelende en tijdrovende bezigheid. Om schoon en efficiënt te werk te gaan, moet u investeren in een machine die speciaal is ontworpen voor het plukken van uw kippen en ander klein wild. Terwijl dit soort apparatuur vroeger vooral bestemd was voor professionals, is het tegenwoordig toegankelijker en gemakkelijker te gebruiken. Wat we hier nu gaan zien.

Hoe werkt een plukmachine ?

De plukmachine is elektrisch en automatisch, dus zeer eenvoudig in gebruik. Het werkt dankzij een roterend systeem en rubberen vingers. Deze vingers zullen de veren vastgrijpen om ze efficiënt van de vogel of het gevogelte te verwijderen zonder de huid te beschadigen. Zodra het dier geslacht en bevochtigd is, hoeft u het alleen nog maar in de trommel te steken en de verenvanger de rest te laten doen in een paar seconden of minuten, afhankelijk van het dier. De plumeau zorgt voor een hygiënisch en snel resultaat. Ducatillon biedt twee soorten plukmachines aan:

  • - De plukmachine met het vooraf weken van uw gevogelte.
  • - De droge bevederaar die geen voorbereiding van het dier in de aanloop vereist.

Hoe verander je de vingers van een veer?

Vingers zijn essentieel voor efficiënt tokkelen. Zij moeten dus van goede kwaliteit zijn en worden vervangen wanneer zij versleten zijn. Wij raden u aan de toestand van de veervingers regelmatig te controleren, zodat zij indien nodig kunnen worden vervangen. Het is beter ze te vervangen als ze te glad of te gebogen zijn in de draairichting van het apparaat of als u het plukresultaat minder efficiënt vindt. Als u kippen houdt voor consumptie, nodigen wij u uit om ons gamma plukmachines te ontdekken. Bij Ducatillon bieden wij verschillende modellen aan voor alle prijzen, te kiezen naargelang het gewenste vermogen.