Filters

Price

€ 0,00 - € 765,00
Filters

Prijs

€ 0,00 - € 650,00

Dimensie

Hoogte

Materiaal

Betonnen konijnenhok

Betonnen konijnenhok

Wilt u uw konijnen of tamme knaagdieren de beste omgeving bieden? Ducatillon Belgium heeft voor u verschillende hutters geselecteerd die het best aan uw behoeften zullen voldoen. U vindt kooien en hokken in verschillende maten en materialen.

Categorie: Betonnen konijnenhok

Er zijn 10 producten.

10 Artikelen in deze categorie

Wilt u uw konijnen of tamme knaagdieren de beste omgeving bieden? Ducatillon Belgium heeft voor u verschillende hutters geselecteerd die het best aan uw behoeften zullen voldoen. U vindt kooien en hokken in verschillende maten en materialen.

Lees meer

Als u op zoek bent naar een schuilplaats voor uw huisdieren, vooral konijnen of knaagdieren, kies dan voor een van onze schuilhutten! In verschillende maten en gemaakt van verschillende materialen, is het de ideale uitrusting voor het welzijn en de veiligheid van uw huisdieren.

Wat is een hok ?

Een hok is een schuilplaats die hoofdzakelijk bestemd is voor konijnen en tamme knaagdieren. Deze kooi of hok bestaat in verschillende maten en modellen. Welk hok u ook kiest, het draagt bij tot de goede ontwikkeling van uw huisdier, aangezien het hem de mogelijkheid biedt te rusten en zich te voeden. In deze leefomgeving profiteren uw konijnen van een comfortabele leefruimte.

Hoe kies je een hok ?

U bent vooral op zoek naar een hok waar uw konijnen zich prettig voelen, waar zij zich in alle veiligheid kunnen ontwikkelen in een comfortabele leefruimte. Om zeker te zijn dat je de juiste doet, moet je met verschillende dingen rekening houden:

  • - De grootte: voor een goede kweek in goede omstandigheden is het belangrijk uw konijnen een voldoende ruime omgeving te bieden. Er zijn verschillende maten hokken waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van het aantal konijnen. Wij bieden verschillende maten aan met één of twee verdiepingen of 4 of 6 te monteren kooien.
  • - Materialen: wij bieden modellen in hout of beton. Beide staan bekend als sterk en duurzaam. Zij zorgen voor een optimale bescherming van uw dieren.
  • - Het dak: de bovenkant van het hok moet gemakkelijk te verwijderen en weer op te zetten zijn, dat is praktischer voor het onderhoud van het onderkomen.

Als uw hok buiten staat, raden wij u aan het afdak te verhogen om uw konijnen te beschermen tegen kou en vochtigheid. Plaats het ook niet op de tocht.

Wat zijn de onderdelen in een hok ?

U moet uw hok zo uitrusten dat het optimale omstandigheden voor uw konijnen en knaagdieren garandeert. Tot de essentiële accessoires om in een konijnenhok te plaatsen behoren :

  • - De voederbak: voor voedsel
  • - De drinkbak: om te drinken
  • - Nest: voor de behoeften

Let erop dat de voederbak en de drinkbak aan de deur van het hok worden bevestigd en niet op de vloer, om te voorkomen dat ze vuil worden.

Konijnen in het hok

Indien u van plan bent meerdere konijnen te huisvesten, raden wij u aan geen mannetjes en vrouwtjes bij elkaar te zetten, behalve tijdens de kweekperiode. U kunt twee of drie konijnen per hok plaatsen, afhankelijk van de grootte. Drachtige wijfjes moeten worden geïsoleerd en de jonge konijnen moeten gescheiden worden gehouden van de volwassen dieren.

Hoe onderhoud je een hok ?

Het is van essentieel belang om de kooi van uw konijnen regelmatig schoon te maken. Dit vermijdt het risico op ziekten of parasieten. Gebruik voor het onderhoud van het hok producten die niet giftig zijn voor uw dieren. Maak het strooisel ten minste één keer per week schoon. Nadat u de konijnen of knaagdieren hebt weggehaald, wast u de binnen- en buitenmuren en vloeren met heet water en desinfecteert u ze om aantasting door insecten te voorkomen. Denk ook aan het schoonmaken van accessoires.