Filters

Price

€ 0,00 - € 150,00
Filters

Prijs

€ 0,00 - € 120,00

Merk

Kleur

Show/hide more options

Materiaal

Type mes

Garantie

Filters

Prijs

€ 0,00 - € 120,00

Merk

Materiaal

Slijper, Geweer

Slijper, Geweer

Kookt u veel, verliezen uw messen scherpte? Messen moeten regelmatig worden geslepen om ervoor te zorgen dat ze efficiënt snijden. Hiervoor heeft Ducatillon Belgium voor u een gevarieerd assortiment'puntenslijpers, puntenslijpers en pistolen geselecteerd.

Categorie: Slijper, Geweer

Er zijn 12 producten.

12 Artikelen in deze categorie

Kookt u veel, verliezen uw messen scherpte? Messen moeten regelmatig worden geslepen om ervoor te zorgen dat ze efficiënt snijden. Hiervoor heeft Ducatillon Belgium voor u een gevarieerd assortiment'puntenslijpers, puntenslijpers en pistolen geselecteerd.

Lees meer

De elektrische slijper

Een echte bondgenoot voor koks, de elektrische slijper stelt u in staat uw messen gemakkelijk en snel te slijpen.

Daartoe is het van essentieel belang een slijper te kiezen die geschikt is voor uw behoeften en uw messen.

Om zo goed mogelijk aan uw verwachtingen te voldoen, kan de slijper worden uitgerust met verschillende materialen, namelijk keramisch of diamant. Het voordeel van deze is hun lange levensduur. Ze zullen inderdaad beter standhouden dan een staal.

De automatische slijpers laten zich leiden, hetzij door een magnetische geleider, hetzij door de munitie van verschillende slijpschijven. Dankzij deze aanwijzingen kunt u uw messen onder de ideale hoek slijpen.

Ducatillon België biedt u een puntenslijper met twee standen. Deze bestaan uit een grofkorrelige slijpschijf, hiermee kunt u materiaal verwijderen als het mes bot is, en vervolgens een fijnkorrelige slijpschijf om de snede te perfectioneren.

Het slijpgeweer

Het slijppistool is een onmisbaar gereedschap voor regelmatig slijpen.

Het is mogelijk om slijppistolen te vinden die gemaakt zijn van diamant, staal of keramiek.

De keuze van het slijpgeweer wordt gemaakt op basis van uw behoeften.

Het is belangrijk om eerst te bepalen welk materiaal lont u wilt. U zult gemakkelijker stalen bits met groeven vinden, maar de laatste jaren is het gebruik van keramische en diamantbits wijdverbreid.

Om uw keuze te perfectioneren, is het belangrijk te weten voor welk type mes elk bit is gemaakt. In de eerste plaats wordt het stalen geweer gebruikt om Franse, Duitse en vele andere soorten messen te slijpen. U vindt dit type geweer in veel slagerijen.

Dan is het keramische geweer het gereedschap dat het meest lijkt op een wetsteen. Met dit type geweer kunt u elke soort mes slijpen, ook de hardste messen.

Het diamanten mes daarentegen wordt aanbevolen voor gebruik op de hardere kliffen. Bovendien kunt u het gebruiken op dunnere lemmeten, die u vindt op Franse type messen.

Naast de keuze van het geweer is het van essentieel belang de grootte van het bit te kiezen. Deze keuze moet namelijk worden afgestemd op de grootte van uw messen.

Het is belangrijk dat uw geweer een handvatveiligheid heeft.

Afhankelijk van het mes dat u wilt slijpen, zal de bitmaat variëren.

Voor een koksmes, Santoku of snijder hebt u een pit van 25 cm nodig. Als u messen met lemmeten langer dan 24 cm wilt slijpen, moet u beginnen met een pit van 30 cm.

Guns kunnen geen messen slijpen die een keramisch lemmet hebben, zoals sushimessen.

De slijpsteen

De slijpsteen is gemakkelijk te gebruiken. Om uw mes te slijpen, hoeft u het immers maar aan één kant van de steen te wrijven. Volgens hetzelfde principe als bij de andere slijpmethoden, heeft u op de slijpsteen een grofkorrelig deel waarmee u de snede kunt verbeteren en vervolgens een fijner deel waarmee u het lemmet kunt verfijnen.

De slijper

De slijper stelt u in staat uw messen en scharen op een eenvoudige en snelle manier te slijpen. Samengesteld uit twee messen, zal de slijper u toelaten om uw keukengerei te slijpen in 3 gangen.