Filters

Price

€ 0,00 - € 75,00
Filters

Prijs

€ 0,00 - € 50,00

Materiaal

Konijnen drinkbak

Konijnen drinkbak

Uw konijn moet continu toegang hebben tot een bron van hydratatie. De drinkbak is het onmisbare accessoire dat in de leefruimte van uw huisdier aanwezig moet zijn. Voor dit doel heeft Ducatillon België voor u een verscheidenheid aan gieters geselecteerd, evenals de bijbehorende accessoires.

Categorie: Konijnen drinkbak

Er zijn 38 producten.

38 Artikelen in deze categorie

Uw konijn moet continu toegang hebben tot een bron van hydratatie. De drinkbak is het onmisbare accessoire dat in de leefruimte van uw huisdier aanwezig moet zijn. Voor dit doel heeft Ducatillon België voor u een verscheidenheid aan gieters geselecteerd, evenals de bijbehorende accessoires.

Lees meer

Wat zijn de verschillende soorten drinkers?

Er zijn verschillende soorten waterbakken die aan uw behoeften en die van uw konijnen zullen voldoen.

De automatische watergift :

Deze trog moet op een waterbron worden aangesloten, zodat hij voortdurend van water wordt voorzien. Daartoe zijn emmers voorzien voor de watertoevoer. Het voordeel van deze drinkautomaat is dat uw huisdier gedurende enkele dagen schoon en vers water heeft zonder dat u hoeft in te grijpen. Sommige automatische drinkautomaten kunnen een drijfsysteem hebben. Dit systeem regelt automatisch het waterniveau dat voor het dier beschikbaar is en voorkomt dat het overloopt of op een te laag niveau komt te staan.

De flessenhouder :

Deze drinkbak is praktisch en ontworpen om dieren te laten hydrateren. Inderdaad, het kan worden bevestigd op elk type hek. Ducatillon Belgium biedt u verschillende soorten flessen aan die op de flessenhouder passen. De flessenhouder kan gebruikt worden voor het drenken van uw dieren.

De gehaakte trog :

Deze drinkbak kan snel en gemakkelijk aan elk type standaard worden bevestigd. Bovendien kan hij worden gebruikt als drinkautomaat, maar ook als voederbak. Het is noodzakelijk om regelmatig het waterniveau van deze trog te controleren, zodat het konijn constant genoeg water heeft.

Hoe vaak moet het water in de trog worden ververst?

Bij constante temperaturen is het raadzaam het water in de waterbak eenmaal per dag te verversen. Bij warm weer moet u echter bijzonder waakzaam zijn met het hydrateren van uw huisdier. Wij raden aan het water twee tot drie keer per dag te verversen, zodat het konijn de hele dag door helder en vers water tot zijn beschikking heeft. Bovendien is het in dit geval aan te bevelen het voor het dier beschikbare watervolume te vergroten door een tweede waterbak bij te zetten. Hydratatie van het konijn is essentieel voor zijn welzijn, maar dat geldt ook voor de hygiëne van zijn omgeving. Daarom moeten de waterbak en de voederbak elke dag worden geleegd en schoongemaakt.

Voor het schoonmaken is het raadzaam de accessoires in heet water met zeep of afwasmiddel te wassen en goed na te spoelen. Het is ook mogelijk om de trog en de voederbak te desinfecteren met azijn, grondig spoelen alvorens opnieuw te gebruiken.

Hoeveel water voor een konijn?

In de eerste plaats heeft het voedsel van uw konijn een invloed op zijn waterverbruik. Dit komt omdat groenten rijk zijn aan water, dus als uw konijn groenten eet, zal het minder water nodig hebben. Aan de andere kant, als uw konijn hooi of pellets eet, zal het meer hydratatie nodig hebben.

Wat voor water wordt aanbevolen voor een konijn?

Konijnen zijn kleine dieren. Daarom is het belangrijk geen kalkrijk water te geven. Kraanwater kan ter beschikking worden gesteld, mits er een laag kalkgehalte is. Bovendien is het belangrijk dat het calciumgehalte laag is. Als u flessenwater wilt geven, is het dus aan te raden Vittel of Contrex te vermijden.