Filters

Price

€ 0,00 - € 240,00
Filters

Prijs

€ 10,00 - € 220,00

Merk

Nuttig

Kleur

Materiaal

Categorie: Composteren

Er zijn 20 producten.

20 Artikelen in deze categorie

Ongetwijfeld de moeilijkste taak, onkruid wieden is geen gemakkelijke taak! Om van het hardnekkigste onkruid af te komen, is het voor alle tuiniers belangrijk om uitgerust te zijn met een onkruidverdelger. Onkruid wieden is een belangrijke activiteit die regelmatig moet worden gedaan, vooral in de zomer wanneer onkruid het meest voorkomt op gazons, opritten en zelfs terrassen. U vindt ons ruime assortiment onkruidverdelgers op onze website.

Onkruid jagen is echt de meest ondankbare taak voor tuiniers. Om deze onmisbare taak te verbeteren, is de onkruidverdelger het gereedschap dat door liefhebbers het meest wordt gewaardeerd! Onkruid, dat woekert en op de meest onlogische plaatsen staat, moet regelmatig worden gewied, vooral in de zomer als de zon volop schijnt. Om u te helpen dit onderhoud uit te voeren, zal de onkruidverdelger uw bondgenoot zijn. Laten we onze selectie van producten uit deze categorie eens bekijken.

Wat is een onkruidverdelger?

Onkruid, dat invasief en hinderlijk is, groeit in uw tuin, uw moestuin en ook door de tegels van uw terras. Het probleem is dat dit onkruid vaak drager is van ziekten en deze uiteindelijk kan overbrengen als het niet wordt verwijderd. Dit is waar de onkruidverdelger om de hoek komt kijken!

Hoe kiest u uw onkruidverdelger ?

Om uw onkruidverdelger goed te kiezen en aan uw behoeften te voldoen, moet u rekening houden met bepaalde kenmerken. Hier is een lijst van hen:

  • - Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de steel van uw onkruidverdelger. Hoe hoger hij is, hoe meer pijn u zult hebben in uw armen en schouders. Hoe lager het is, hoe meer het je rug pijn zal doen. Zoek dus een onkruidverdelger die perfect bij u past of eentje met een verstelbare steel.
  • - Om u te helpen snel te wieden, kunt u ook rekening houden met de temperatuurstijging. Dit geldt zowel voor elektrische als thermische onkruidverdelgers en is afhankelijk van de hoeveelheid onkruid die u moet behandelen.
  • - Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het vermogen van de onkruidverdelger. Hoe groter het gebied dat moet worden gewied, hoe groter het vereiste vermogen.

De voordelen van onkruidbestrijding :

Het grote voordeel van onze onkruidmaaiers is dat ze worden geleverd met een steel die lang genoeg is om rechtop te kunnen staan bij het manoeuvreren. Of het nu een handmatige, thermische of elektrische wiedmachine is, het is niet nodig om te bukken en uw rug te bezeren!

Aangezien ecologie en biologische producten in het middelpunt van onze belangstelling staan, heeft de onkruidverdelger een tweede belangrijk voordeel! Zo vermijdt u dat u chemicaliën op uw bodem verspreidt. De onkruidverdelger is dus perfect voor het behoud van uw gezondheid en die van uw aanplantingen.

Onze verschillende modellen van onkruidverdelgers:

De handmatige wiedmachine:

Voor de handmatige onkruidverdelger hoeft u geen stopcontact in de buurt te hebben. U hoeft het werktuig alleen maar in de grond te planten door op het pedaal te drukken, zodat het zo diep mogelijk zakt. Dan zullen de klauwen het onkruid vangen dat u hebt uitgekozen. Trek ten slotte de handwieder naar u toe en verwijder het geoogste onkruid en de wortels.

De thermische weeder:

De thermische onkruidverdelger daarentegen, verbrandt het onkruid. Dit tuingereedschap voorkomt dat ze steeds weer teruggroeien. U vindt modellen met kleine gasflessen en andere modellen met grote flessen.

De elektrische wiedmachine:

De elektrische onkruidverdelger is net zo effectief in het verwijderen van al uw onkruid! U zult echter een elektriciteitsnet en een verlengsnoer nodig hebben om door uw tuin te komen.

Kortom, op Ducatillon.be/nl/ vindt u een selectie van onkruidverdelgers om u te helpen uw onkruid te verdelgen.

Een composteerbak om uw afval om te zetten in meststof

In deze categorie vindt u ook de nodige uitrusting om compost te maken. Composteren is het recycleren van uw voedsel- en tuinafval. Deze worden in een zogenaamde compostbak of compostvat geplaatst. Na verloop van tijd ontbindt het afval en wordt het meststof. Deze natuurlijke meststof is een doeltreffende en milieuvriendelijke manier om uw planten te voeden.

Wat kan er in een compostvat?

Veel soorten afval zijn composteerbaar. U kunt het dus in uw composteerbak gooien:

  • - Tuinafval: gemaaid gras, dode bladeren, dode bloemen, planten, enz.
  • - Keukenafval: fruit- en groenteschillen, eierschalen, thee…
  • - Ander afval zoals koffiefilters, papieren handdoeken, kranten, theezakjes…

Voordat u ze in uw compostvat doet, raden wij u aan uw afval te versnipperen, het zal sneller vergaan. Je kunt ze dan in je composteerbak gooien. Voor een goed evenwicht wordt aanbevolen een deel nat afval en een deel droog afval te gebruiken om tegelijk voldoende vocht te hebben en een goede beluchting van de compost te garanderen. Daarna moet u alles mengen voor een perfect homogeen mengsel en een kwaliteitscompost. Als het te droog is, kunt u water toevoegen.

Wij bieden verschillende modellen compostbakken in verschillende maten voor uw behoeften. Ontdek ze in onze catalogus.