Filters

Price

€ 0,00 - € 45,00
Filters

Prijs

€ 0,00 - € 30,00

Merk

Kleur

Show/hide more options

Materiaal

Type mes

Schiller en bestek accessoires

Schiller en bestek accessoires

Wilt u uw salades, soepen of andere culinaire bereidingen maken en moet u uw groenten en fruit schillen? Ducatillon Belgium heeft voor u een gevarieerd assortiment schillers en bestekaccessoires geselecteerd dat het best aan uw behoeften voldoet.

Categorie: Schiller en bestek accessoires

Er zijn 23 producten.

23 Artikelen in deze categorie

Wilt u uw salades, soepen of andere culinaire bereidingen maken en moet u uw groenten en fruit schillen? Ducatillon Belgium heeft voor u een gevarieerd assortiment schillers en bestekaccessoires geselecteerd dat het best aan uw behoeften voldoet.

Lees meer

Welke dunschiller moet ik kiezen?

Er zijn twee soorten pesters, ook wel economen genoemd.

Eerst vindt u Y-vormige schilmesjes. Deze dunschillers zijn ideaal voor het schillen van lang voedsel zoals komkommers of zucchini. Bovendien zijn ze door hun vorm gemakkelijk te hanteren en bieden ze u een ideale grip.

Het voordeel van deze Y-schillers, is dat u uw aankoop niet hoeft te differentiëren voor een linkshandige of rechtshandige, hij past op beide.

Daarna komt u bij de mesvormige dunschiller. De mesvormige dunschiller is ideaal voor het schillen van klein voedsel, zoals abrikozen, aardappelen of zelfs appels. Aan de andere kant zal deze dunschiller meer geschikt zijn voor een rechtshandig persoon.

Het is belangrijk dat u de dunschiller kiest op basis van uw behoeften en uw gebruik. Sommige zuinige exemplaren zullen gemakkelijker te hanteren zijn dan andere en zullen daarom meer geschikt zijn voor oudere mensen of kinderen.

Afhankelijk van de keuze van de dunschiller die u maakt, zal het schoonmaken niet hetzelfde zijn. Een dunschiller met een houten steel moet worden gewassen met zeepwater, terwijl een dunschiller met een kunststof steel door de vaatwasser kan.

Welk mesje kiezen?

Er zijn 4 soorten lemmeten voor dunschiller.

In de eerste plaats het gladde mes dat effectief zal zijn voor het schillen van uw harde groenten en fruit. Onder deze groenten en fruit vindt u aardappelen, komkommers, appels, peren, enz.

Daarna komt het vertande mes, dat doeltreffend is voor uw fruit en groenten met een dunnere schil. U vindt deze vruchten en groenten zijn kiwi's, tomaten en perziken bijvoorbeeld.

Het lemmet met een enkelvoudige snede, wordt voornamelijk aanbevolen voor rechtshandigen. Bovendien kunt u dankzij het voordeel van dit mes uw fruit en groenten ononderbroken schillen zonder dat ze vast komen te zitten. Het tweesnijdende lemmet wordt beschouwd als universeel, u kunt het gebruiken of u links- of rechtshandig bent, en voor alle soorten fruit en groenten.

U heeft de keuze uit twee soorten mesmateriaal, keramiek of staal.

Net als keukenmessen, heeft elk mes zijn sterke punten.

Het keramische mes daarentegen is zeer scherp en heeft een lange levensduur.

Het stalen mes is scherp maar ook zeer sterk en zal veel minder breekbaar zijn dan een keramisch mes. Er zij aan herinnerd dat schillers een onderdeel hebben voor het verwijderen van beschadigde stukken fruit of groenten. Deze tip kan aan het uiteinde van uw messenschiller zitten, of aan de linkerkant van het lemmet van uw Y-vormige dunschiller.

Bestek accessoires

U vindt op de website Ducatillon.be ook verschillende accessoires voor de bereiding van uw recepten.

Bijvoorbeeld het raclette mes dat handig is voor het schrapen van kaas, en het appelschilmes dat een echte bondgenoot zal zijn voor het schillen van uw appels

.

U vindt hier ook accessoires om het bereiden van uw vis te vergemakkelijken, zoals een oesterspeer waarmee u de oesters kunt openen, of een vis ontschubber.