Filters

Price

€ 0,00 - € 45,00
Filters

Prijs

€ 0,00 - € 30,00

Merk

Soort annimals

Gewichtscapaciteit

Voeding voor gevogeltje en wilt.

Voeding voor gevogeltje en wilt.

Goed kippenvoer is essentieel om uw kippen gezond te houden en te laten groeien. Daarom biedt Ducatillon in haar catalogus voer aan voor kippen, maar ook voor eenden, kuikens, kwartels, ganzen en voor jachtvogels zoals patrijzen en fazanten.

Kippenvoer: het belang van goede voeding

Wat uw bedrijf ook is, goede voeding is essentieel voor een goede ontwikkeling van de dieren. Om het juiste voer te kiezen, moet rekening worden gehouden met de behoeften van de soort. Hier bieden wij speciaal bereide kippen- en wildvoeders aan die voorzien in de voedingsbehoeften van uw vogels om hun goede gezondheid te behouden. Goede voeding is essentieel voor het welzijn van uw pluimvee. Het zorgt ervoor dat uw hennen voldoende mineralen en vitaminen...

Categorie: Voeding voor gevogeltje en wilt.

Er zijn 23 producten.

23 Artikelen in deze categorie

Goed kippenvoer is essentieel om uw kippen gezond te houden en te laten groeien. Daarom biedt Ducatillon in haar catalogus voer aan voor kippen, maar ook voor eenden, kuikens, kwartels, ganzen en voor jachtvogels zoals patrijzen en fazanten.

Kippenvoer: het belang van goede voeding

Wat uw bedrijf ook is, goede voeding is essentieel voor een goede ontwikkeling van de dieren. Om het juiste voer te kiezen, moet rekening worden gehouden met de behoeften van de soort. Hier bieden wij speciaal bereide kippen- en wildvoeders aan die voorzien in de voedingsbehoeften van uw vogels om hun goede gezondheid te behouden. Goede voeding is essentieel voor het welzijn van uw pluimvee. Het zorgt ervoor dat uw hennen voldoende mineralen en vitaminen binnenkrijgen, wat zowel hun groei als de kwaliteit van hun eieren ten goede komt.

Wat eet een kip?

Allereerst is het belangrijk te onthouden dat een hen voortdurend voedt. Daarom moeten er voldoende hoeveelheden kippenvoer in haar voederbak beschikbaar worden gesteld om volledig aan haar voedingsbehoeften te voldoen. Natuurlijk is, naast voeding, een goede hydratatie ook van het grootste belang. Dit is een dier dat veel drinkt: bijna het dubbele van wat het eet.

Wat kippenvoer betreft, moet het overgrote deel daarvan uit granen bestaan. Een goed uitgebalanceerd rantsoen voor uw pluimvee moet daarom het volgende omvatten

  • - Granen zoals tarwe, rogge, haver…
  • - Maïs: maar let op dat u het mengt met ander voeder, want maïs alleen maakt uw pluimvee dik.
  • - Peulvruchten: erwten, linzen, soja, enz. Voor een voldoende toevoer van eiwitten die essentieel zijn voor de groei en de leg.

Er zij echter op gewezen dat kippenvoer niet beperkt is tot granen. Uw kippen hebben een gevarieerde voeding nodig! Daarnaast eten ze ook gras, insecten, groenteschillen en uw keukenafval (schillen, eierschalen, kaaskorsten, brood, enz.).

Voeder voor legkippen

Als u legkippen houdt, moet u ervoor zorgen dat u ze goed voedt, want het voedsel dat ze eten is van invloed op de kwaliteit van de eieren die ze leggen. U moet ze voedsel geven dat rijk is aan mineralen, vitaminen en sporenelementen om ervoor te zorgen dat de eieren sterk genoeg zijn. Wij hebben specifieke mengsels voor legkippen in onze catalogus.

Hoe voed je een kip?

Naast de voedingswaarde zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden wanneer u uw kippen voert. In de eerste plaats wordt aanbevolen kippenvoer te verstrekken in een geschikt voederhuisje, indien mogelijk een voederhuisje dat enigszins is opgehangen om te voorkomen dat het omvalt. Het serveren van voedsel op een betonnen vloer moet worden vermeden om stoten in de bek te voorkomen, en het bevordert ook de opname van bacteriën. Het is ook belangrijk te controleren of het voer in de voederbak niet over datum is. Wat tenslotte de frequentie van de maaltijden betreft, zijn er twee zeer belangrijke: 's morgens bij het verlaten van het kippenhok en 's avonds voor uw terugkeer.

Bij Ducatillon vindt u alles wat u nodig hebt voor de ontwikkeling van uw kippen, eenden, ganzen, kuikens of kwartels. Wij stellen u voedingsproducten voor die rijk zijn aan mineralen en vitaminen en die perfect aangepast zijn aan uw pluimvee- en wildfokkerij.

Lees meer