Filters

Price

€ 0,00 - € 1.455,00
Filters

Prijs

€ 0,00 - € 1.450,00

Merk

Kleur

Soort annimals

Materiaal

Materiaal voor vee

Materiaal voor vee

Bent u fokker of liefhebber vanvee en bent u op zoek naar de juiste uitrusting voor uw bedrijf en uw dieren? identificatie en voedering, slachting en plukapparatuur.

Categorie: Materiaal voor vee

Er zijn 92 producten.

92 Artikelen in deze categorie

Bent u fokker of liefhebber vanvee en bent u op zoek naar de juiste uitrusting voor uw bedrijf en uw dieren? identificatie en voedering, slachting en plukapparatuur.

Lees meer

Vervoermiddelen

Als u met uw dieren moet reizen, hebt u transportmiddelen nodig om uw dieren in de beste omstandigheden te kunnen vervoeren.

Voor alle kleine dieren kunt u kiezen voor plastic verwijderbare transportkooien, die ruimte besparen wanneer ze niet worden gebruikt.

Kies voor kooien met een stevige bodem, zodat de dieren zich tijdens het vervoer niet kunnen verwonden, geventileerde kooien, licht en groot genoeg voor het dier dat wordt vervoerd. De kooien en kratten die op ducatillon.be worden aangeboden zijn afsluitbaar om te voorkomen dat dieren ontsnappen.

Voor kippen, eenden, konijnen of andere knaagdieren is een rechthoekige krat of reismand geschikt.

Voor duiven of vogels van vergelijkbare grootte kunt u kiezen voor ditzelfde type draagtas, gemaakt van kunststof of aluminium. U hebt ook de keuze uit rieten manden, in rechthoekige vormen, die zijn voorzien van scheidingsvakken om het comfort van uw vogels te vergemakkelijken.

Er zijn ook transportkisten voor lokvogels, verkrijgbaar in kleine en grote modellen. Deze kisten kunnen ook worden gebruikt voor het vervoer van wild zoals patrijzen en fazanten.

Identificatiemateriaal

Om dieren aan hun eigenaar te kunnen koppelen en dieren van elkaar te kunnen onderscheiden, zullen fokkers identificatieapparatuur moeten gebruiken. Een reeks cijfers en/of letters kan worden gebruikt door middel van markeringsringen, tatoeages, een halsband of een oormerk om het dier te identificeren.

De ringen zijn hoofdzakelijk ontworpen voor vogels zoals kippen, kuikens, eenden, patrijzen, parkieten, kwartels. De grootte varieert naar gelang van het dier en kan variëren van 2,5 tot 27 mm in diameter. Ducatillon Belgium biedt ze aan in sets van 25, 50 of 100 ringen. Ze zijn genummerd en hebben verschillende kleuren, zodat ze gemakkelijk te onderscheiden zijn.

De ear tag wordt vaker gebruikt voor schapen, varkens, koeien of geiten. De tag wordt eraan vastgemaakt zonder het dier pijn te doen.

De tattoo zal in staat zijn een dier te identificeren door het in het oor te tatoeëren. Dit zal nuttig zijn voor konijnen, katten of zelfs honden.

Voeder, slacht en bevederingsapparatuur

Voor landbouwers die zelf pluimvee of andere dieren slachten, gebruik een scherp uitbloedingsmes waarmee in het vlees kan worden geprikt en uitgelekt zonder het vlees te beschadigen.

Wij adviseren het gebruik van een verdovingsmiddel dat het verbloeden van het verdoofde dier vergemakkelijkt.

Voor het plukken van uw dieren biedt Ducatillon België een assortiment natte en droge plukmachines voor pluimvee. U zult het plukken tussen 30 seconden en 1 minuut kunnen uitvoeren zonder het dier aan te raken.