Filters

Price

€ 0,00 - € 120,00
Filters

Prijs

€ 0,00 - € 50,00

Hoeveelheid volume

Eendendrinkbak

Eendendrinkbak

Uw eenden moeten altijd toegang hebben tot een bron van hydratatie. De drinkbak is het essentiële accessoire dat aanwezig moet zijn in de leefruimte van uw dier. Ducatillon Belgium heeft voor u een selectie gemaakt van eendendrinkers en accessoires.

Categorie: Eendendrinkbak

Er zijn 40 producten.

40 Artikelen in deze categorie

Uw eenden moeten altijd toegang hebben tot een bron van hydratatie. De drinkbak is het essentiële accessoire dat aanwezig moet zijn in de leefruimte van uw dier. Ducatillon Belgium heeft voor u een selectie gemaakt van eendendrinkers en accessoires.

Lees meer

Wat zijn de verschillende soorten eendendrinkers?

Er zijn verschillende soorten eendendrinkers, afhankelijk van uw behoeften en die van uw eenden. Ducatillon Belgium heeft voor u de beste vloer-, hang- en automatische drinkautomaten geselecteerd.

Automatische drinkers

De automatische drinkautomaat moet worden aangesloten op een waterbron die een continue watertoevoer garandeert. Sommige drinkers kunnen worden bevestigd aan oude emmers of watertanks. Het voordeel van de automatische drinkautomaat is dat uw huisdier zonder uw tussenkomst en gedurende meerdere dagen vers en schoon water krijgt. Sommige automatische drinkers kunnen worden uitgerust met een vlottersysteem. Dit systeem regelt de hoeveelheid water die beschikbaar is voor uw huisdier. Dit voorkomt overloop of een te laag waterniveau in de trog, en dat alles automatisch.

Vloer- of hangdrinkers

Hangende eendendrinkers zijn een voordeel voor het schoonmaken en schoonhouden van het water. Ze voorkomen dat er vuil en voedsel in het water komt. Ze verdienen ook de voorkeur voor gebieden waar de grond niet vlak is.

Vloertroggen hebben voeten. Daarom moeten ze op een vlakke ondergrond worden geplaatst om ervoor te zorgen dat ze op hun plaats blijven, vooral wanneer er eenden uit komen drinken.

Hoe vaak moet het water in de bak worden ververst?

Bij constante temperaturen verdient het aanbeveling het water in de bak eenmaal per dag te verversen. Bij warm weer moet u echter extra voorzichtig zijn met het hydrateren van uw huisdier. Wij raden aan het water twee tot drie keer per dag te verversen, zodat uw eenden de hele dag door helder, vers water hebben. Bovendien is het raadzaam de hoeveelheid water waarover het dier kan beschikken te vergroten door een tweede waterbak te plaatsen. Uw eenden gehydrateerd houden is essentieel voor hun welzijn, maar ook voor de hygiëne van hun omgeving. Daarom moet de waterbak elke dag worden geleegd en schoongemaakt.

Hoeveel water moeten uw eenden hebben?

Eenden verbruiken veel water, ze gebruiken elk ongeveer een halve liter per dag. Water is ook nodig om hun voedsel door te slikken. Daarom is het belangrijk om het water voor uw eenden schoon en gezond te houden. Afhankelijk van de grootte van uw eendenfokkerij kunt u het aantal eendenbakken uitbreiden, zodat elke eend voldoende toegang heeft tot schoon water.

Schoonmaken

Het is raadzaam de accessoires in warm water met zeep of afwasmiddel te wassen en goed af te spoelen. U kunt de trog ook ontsmetten met azijn en goed uitspoelen voordat u hem weer gebruikt.